Hold varmen ute med soldempende glass i vindu

Soldempende glass i vinduer, er en effektiv måte å redusere oppvarming av rom i solfylte sommermåneder.

Det er deilig med sol, men det kan bli litt mye på de mest intense sommerdagene. Vinduer fører ikke bare til varmetap på kalde dager, men absoberer også sollys om sommeren. Det kan gjøre rom ubehagelige varme og klamme. Spesielt på vinduer som vender sør og vest, kan det vært fordel med soldempende glass. Solglass holder ute 70 % av all solvarme, et effektivt virkemiddel for avkjøling av bolig og feriehus i sommerhalvåret.      

soldempende glass
Med solglass beholder du utsikten og det naturlige dagslyset, samtidig som du reduserer oppvarming av boligen.

Siste artikler:   Stuevindu   Store vinduer   To eller tre lags vindu

Fordeler med soldemping i vindu

For å begrense oppvarming gjennom vinduer, har man to alternativer. Soldempende glass eller monterbare solkjermingsprodukter. Solbeskyttende glass har flere fordeler:

  • Man beholder utsikt og det naturlige dagslyset. En «usynlig form for solskjerming», i motsetning til monterbare solskjermingsprodukter.
  • Kontinuerlig beskyttelse. Det trengs ikke taes opp og ned som f.eks. markiser eller plissegardiner.
  • Du får et jevnere og mer behagelig inneklima om sommeren.
  • Beskytter mot misfarging av møbler og interiør.
  • Man sparer strømkostnader til ventilasjon og avkjøling.

Hvordan fungerer det?

Ved bestilling legges et tynt belegg på innsiden av det ytterste glasset. Der ligger det godt beskyttet mellom glasslagene, slik at det ikke kan skades fra utsiden. Det er viktig å merke seg at det gjøres ved produksjon av vinduene, så man må bestemme seg før man bestiller.  

Pris for soldempende glass

Ønsker du solglass velges det som tilvalg i konfiguratoren. Her vil du enkelt se hva pristillegg blir, som bestemmes utifra størrelsen på glasset. F.eks. på et Toppvingvindu (99 cm høyde og bredde) er pris for soldempende glass 1269,- Jo mindre glassflatene er, jo lavere priser. 

Andre tiltak for solskjerming

I tillegg til soldempende glass i vinduer, er det andre tiltak man kan gjøre for å skjerme for solen. Hos Tindevindu kan du velge flere type solskjermingsprodukter som tilvalg. Det inkluderer, aluminiumspersienner, plissegardiner og duettegardiner. Fåes i flere farger, inkludert hvit bomull, grått og sort. Tilpasses vinduenes størrelse. Velg type og se priser enkelt via vinduskonfiguratoren. Usikker på hva som passer din bolig? Kontakt oss gjerne for råd og veiledning. 

Tindevindu har også flere gode alternativer til soldempende glass, som persienner og plissegardiner.

Hold boligen avkjølt om sommeren og varm på vinteren

Vinduer er en kilde til både varmetap og varmeabsorbering. Med god planlegging, får du smarte energieffektive løsninger som holder på varmen vinterstid, og avkjøler boligen i sommerperioden. Tindevindu har Enova godkjente energirådgivere, som bistår ved valg av soldempende vindu og energiglass. Få rådgivning rundt helhetlige funksjonelle løsninger som reduserer energi og strømforbruk. Kontakt vårt kundesenter hele uken mellom 09:00 og 19:00.