Valg av vindusglass

Forskjellige vindusglass har ulike funksjoner og fordeler. Glass er ikke bare glass! Vi har praktiske spesialglass for mange behov, som løser utfordringer i hverdagen. 

Valg av riktig glass til vindu, kan bidra til bedre innekomfort, energisparing og gjøre en travel hverdag mer effektiv. Det er utfordinger med alle type vindusløsninger, uansett hvor gode de er. Spesialglass løser mange av disse utfordringene. Ulike egenskaper og fordeler glassene har er:

  • Lydglass – Vindusglass konstruert med akustisk mellomlag. Demper støy og bråk.
  • Matt eller cotswold glass – Behandlet glass som gir mye av det gode dagslyset, men skjermer for innsyn.
  • Solglass – Glass kledd med et tynt belegg, som reflekterer varmen fra solstrålene. Reduserer oppvarming av rom.
  • Sikkerhetsglass – For ekstra trygghet mot kuttskader, fallulykker og innbrudd.
  • Selvrensende vinduer – Vindusglass som vasker seg selv, forenkler rengjøringen betraktelig.
  • Isolerglass – To eller tre lags glass, for optimal energisparing og reduksjon av strømkostnader.
  • Trykkventil – Unngå at glassene sprekker. For bolig eller hytte i høyden, over ca. 800 meter.

Glass med unike egenskaper

Ved valg av spesialglass til vindu, vurder hvilke egenskaper du ønsker. Er vinduene vendt ut mot trafikkert vei, er lydglass hensiktsmessig. Plages du av varm og innestengt luft på sommeren, kan soldemping i glasset være effektivt. Vi tilpasser vindusglass med flere, eller alle spesialfunksjoner integrert, alt etter ditt behov.

Lydglass for redusert støy

Lydnivået på et oppholdsrom bør ikke overstige 35dB om dagen og 30dB om natten. I mange boliger er støyen så sterk at miljøet er utilfredsstillende. Det gjelder særlig boliger som ligger nær traffikerte veier, tog-linjer, flyplasser etc. Lydglass demper støy og øker komfort i hjemmet ditt. Glasset er bygget opp av et akustisk mellomlag med dempende kjerne. Det hindrer vibrasjonene fra lydbølgene å gå fra det ene glasslaget til det andre. Glasset absorberer og svekker lydbølgene og fungerer som barriere. Vi tilbyr lydglass med 36 eller 38 dB støydemping.Les mer om støydempende vinduer.

vindusglass på mål
vindus glass

Løsning for mer privatsfære

På baderom er det vanlig med glass som skjermer mot innsyn. Det brukes også andre steder, hvor man ønsker å slippe inn dagslys, men begrense innsyn. Velg mellom frostet glass og cotswold. Begge typene skjermer godt, samtidig som glasset slipper inn dagslys. Hvit matt glassoverflate er kjemisk behandlet. Behandlingen påvirker ikke u-verdi, det holder på varmen og samtidig sørger for behagelige lysforhold i rommet. Cotswold glass er et dekorativt glass med en ruglete struktur. Også det slipper inn lys, men skjermer mot innsyn.

Solglass for bedre inneklima

I rom med store solvendte glassflater vil soldempende glass være en kostnadseffektiv måte å temperere rom på. Glasset er kledd med et tynt lag som reflekterer varmen fra solstrålene, og reduserer ubehagelig blending fra solen. Moderne soldempende glass stopper opptil ¾ av solvarmen, men slipper inn mye lys. Glasset er nesten like fargeløst og nøytralt som vanlig glass. Solglass er like effektivt som markiser og persienner, men man slipper vedlikehold og de har lengre levetid. Husk at glasset har en noe mørkere tone enn vanlig, og blir mørkere jo mer sollys det reflekterer.

vindusglass
glass til vindu

Glass som beskytter dine kjære

Sikkerhetsglass beskytter dine kjære mot kuttskader og fallulykker. Laminert glass lages av to eller flere glasslag, og lamineres med elastisk plastfilm. Knuses glasset vil det fortsatt henge sammen, slik at man unngår skarpe glasskår. Glasset vil heller krakelere i et spindelvevmønster uten at det løsner fra hverandre. Brukes for å unngå fallulykker, eller der glass kan falle ned og utgjøre fare for omgivelsene. Herdet glass er varmebehandlet, og opptil fem ganger sterkere enn vanlig. Knuses glasset vil det granulere i et kornmønster, og minimalisere risiko for kuttskader. Kombiner gjerne begge typene ekstra sikkerhet.

Slipp vaskejobben

Selvrensende glass bruker naturens egne krefter til å rense glasset for organisk smuss. Dette gir den klare fordelen av mindre vindusvask og klar utsikt. Det er konstruert med et usynlig belegg, som bruker luftfuktighet og de ultrafiolette strålene i dagslyset, til å danne et aktivt sjikt. Glasset er aktivert etter noen dager og smusset som fester seg på glassets overflate brytes ned. Det lille som blir igjen av smuss skylles bort av regn, eventuelt med litt hjelp av hageslangen. Spesielt praktisk på store glassflater, i øvre etasjer. Les gjerne mer om selvrensende vindu.

vindusglass pris

Optimaliser energisparingen

Energiglass er energivinduer som holder kulden ute. Et smart valg for deg som vil passe på miljøet, og spare penger spesielt i kalde vintermåneder. I tider med høye strømpriser, er mange på jakt etter reduksjon av energiforbruk i hus og hytte. Spesielt i vintermånedene, hvor kulden for alvor setter inn. Energivindu med isolerglass, er vinduer med 2 eller 3 lags glass, ofte med varmekant og slepelist for ekstra god isolering. Energiglass optimaliserer strømsparingseffekten. I nybolig er ofte 3 lags glass anbefalt og påkrevd. I eldre hus kan 2 lags ofte ha den beste energioptimaliseringseffekten. Les gjerne mer om energivinduer.

Trykkventil på høyfjellet

Har du bolig eller hytte høyt over havet? Dersom vinduene skal plasseres i en bygg som ligger mer enn 800 meter over havet, anbefaler vi at det legges inn en trykkventil i glassenheten. På grunn av forskjellen i luftrykket på omgivelsene og på glassene i glassenheten, kan det være fare for at glass vil sprekke. En trykkventil utligner forskjellene i lufttrykket og reduserer faren. Andre faktorer man bør vurdere er holdbarhet og isoleringsevne. Det er spesielt viktig når det gjelder hyttevinduer, fordi hytter ofte ligger i mer værutsatt terreng. Les gjerne mer om hyttevinduer og anbefalinger.

spesialglass

Pris for spesialglass

Priser for spesialglass varierer etter type glass, og størrelsen på vinduene. Sjekk pristillegget enkelt, ved å gå til vinduskonfigurator. Legge inn målene og velge type spesialglass du ønsker, prisberegning får du opp automatisk. 

Få veiledning ved valg av vindusglass

Det er mange ting å huske på ved valg av vindusglass. Vurder hvilke funksjoner vinduene bør ha, og tilpass deretter. Det er er lurt å gjøre en god overveining før kjøp, fordi dette ikke enkelt kan settes inn i etterkant. Er det mye bråk i nabolaget, bør du vurdere lydglass. Blir boligen fort varm og ubehagelig på sommerstid, kan solglass være et effektivt motmiddel. Har du barn i huset, og vinduene går helt ned til gulv, bør man vurdere forsterket sikkerhetsglass. Spør oss gjerne om råd! Vi har i mange år hjulpet boligeiere med gode løsninger. For oss er det viktig at kundene blir fornøyd med både design og funksjonalitet. Vår kundeservice er åpen hele uken mellom 09:00 og 19:00

Les også:  Vindustyper  Vindusprofiler  Aluminiumsvinduer  Vinduer og u verdi  Solskjerming  Vindusfarger

Funnet en feil, eller har du en kommentar? Gi oss en tilbakemelding