Solskjerming til vindu

Solskjerming er enkelt og praktisk, når man vil sperre for sollys og innsyn. Vi har smarte innvendige løsninger, tilpasset vinduenes mål.  

Sterkt sollys kan være plagsomt. Solskjerming har to viktige egenskaper, de sperrer for sollys og innsyn. Er også meget praktisk, bare å åpne og lukke etter behov. Vi leverer tre typer innvending varianter: persienner, plissegardiner og duette gardiner. Legg enkelt ved som tilvalg, når du bestiller vinduer. Leveres perfekt ferdig på mål etter vinduenes størrelse. 

Persienner i aluminium

En populær løsning. Består av horisontale aluminiumslameller på 2,5 cm brede, hengt opp i tråder. Trekkes opp og slippes ned med snor, lamellene kan snus med en betjeningsstang laget av plexiglass. Aluminiumspersienner skjermer godt mot solen og innsyn. Lystilførsel og innsyn kan styres ved å snu lamellene. Ser du etter enda bedre skjerming mot sol og/eller innsyn, vurder plisse- eller duette gardiner.

solskjerming vindu
solskjerming innvendig

Plissegardiner

Består av en tekstilduk som er «brettet som et trekkspill». Spent opp med fastmonterte tråder, festes i de fire vindushjørnene. En meget fleksibel løsning. Kan flyttes fritt, både opp og ned, ved hjelp av små håndtak plassert i topp og bunn av gardinen. Du kan f.eks. dekke til hele, deler av nedre halvpart, eller kun midten av vinduet. Halvtransparent duk som slipper noe lys igjennom. Ønsker du lystett duk, anbefales duette gardiner.

Duette gardiner

En «oppgradert versjon» av plissegardiner. Består av to tekstilduker, som sammen danner et bikubemønster. Et aluminiumsbelegg mellom dukene, sørger for at duken blir lystett. Spent opp med fastmonterte tråder, kan flyttes fritt både opp og ned ved bruk av små håndtak. Duken  er hvit mot vinduet (sett fra utsiden), mens duken på innsiden leveres i flere farger. Best til å hindre innsyn og stenge for sollys. Husk det vil alltid komme inn litt lys, i glippet rundt gardinene.

solskjerming inne

Usikker på hva du bør velge? Kontakt oss for råd og veiledning, vi hjelper deg gjerne!

Solglass et smart alternativ til solskjerming

Monterbar solskjerming kan være litt tungvint. Det må justeres opp og ned, og det går på bekostning av utsikt og naturlig lys. Et smart og populært valg er soldempende glass. Her legges et tynt belegg på innsiden av det ytterste glasset, som holder ut opptil 70 % av all solvarme. Du beholder mye av det naturlige dagslyset, og utsikten, men reduserer mengden av sollys og varme. Spesielt praktisk på store fastkarm vinduer, som er sør eller vest – vendt. Solglass velger du enkelt under spesialglass i vinduskonfiguratoren. 

Ettermontere solskjerm

Dersom du ønsker å etterbestille solskjerming til en tidligere vindusbestilling, tilbyr vi det. Løsningen tilpasses da størrelsen på dine vinduer. Solskjerming leveres i en egen pakke og kan enkelt monteres i vindusrammen, rett ved vindusglasset. Monteringsanvisning følger med. Ta kontakt for bestilling.

Les også:  Vindustyper  Aluminiumsvinduer  Vinduer og u verdi  Vindusprofil  Vindusfarger

Funnet en feil, eller har du en kommentar? Gi oss en tilbakemelding