Hyttevinduer

Vi forhandler klassiske og moderne hyttevinduer av høy kvalitet. Tenk nytt, eller velg tradisjonelt f.eks. med sprosser. Finn et stilriktig vindu til din hytte.

Nordmenn elsker hyttelivet. Det finnes omlag en halv million hytter og fritidsboliger, rundt om i det ganske land. Det bygges mye nytt, samtidig er det mange eldre hytter som går i arv gjennom generasjoner. Det gir et rikt mangfold av stiler og arkitekturdesign. Mange har en detaljert klassisk stil, mens mange nybygg har et mer minimalistisk uttrykk. Det gjelder det å velge vinduer som passer stilen på din hytte. Våre vinduer tilpasses nøyaktig på de bredder og lengder du trenger. Enten du skal pusse opp eller bygge nytt, vi har vinduene for deg!

Valg av hyttevindu

Valg av vindu til hytte bør baseres på byggets arkitektur, og hvilke ønskede funksjoner og egenskaper vinduene skal ha. Vi anbefaler å ta hensyn til disse faktorene:

 • Vindustype
 • Profil
 • Med eller uten sprosser
 • Lukkemekanisme 
 • Materialvalg
 • Høydemeter og trykktilpasning i glasset
hyttevinduer
Moderne hytter har ofte et enklere mer minimalistisk preg, da passer store stilrene vinduer fint inn.

Vindustyper

Skal du beholde det klassiske og landslige særpreget som en hytte gjerne har, vil vinduer med sprosser ofte være et godt valg. Sidehengslete eller sidehengslete tofløyete er klassiske, elegante og funksjonelle og passer perfekt hytter både på fjellet og ved sjøen. Vi tilbyr også vinduer med tre eller fire fag, eller med rustikk profil. Ønsker man en mer moderne løsning, kan store Fastkarm vinduer eller Toppsving være et gode valg. De gir et enklere uttrykk, mer glass, bedre utsikt og økt tilførsel av sollys inn i rommene. 

Klassisk eller moderne profil?

I tillegg til vindustypen, er valg av vindusprofil med på å gi hyttevindu en klassisk eller moderne stil. Elegantprofilen gir vinduet en klassisk og elegant utrykksform. Her er det frest ut en profil på karm og ramme, som gir vinduene et mer eksklusivt preg. Trendprofilen er vår standard, med enkel og moderne glattkant. 

Med eller uten sprosser? 

Vi tilbyr vinduer til hytte med og uten sprosser. Hyttevinduer med sprosser er populært. Vindussprosser har vært endel av norsk byggeskikk siden 1700 tallet. Strategisk bruk av sprosser gir unikt særpreg, og tilfører hytten unike estetiske elementer. Velg mellom typene:

Velg også mellom horisontale og vertikale sprosser, samt bredden du ønsker.

Tradisjonelle hytter

På tradisjonelle hytter, er sprosser som deler vinduene opp i småruter vanlig. Men her er det ingen fasit. Er du usikker om du bør velge med eller uten sprosser, og eventuelt hvilke type? Kontakt vår kundeservice hele uken mellom 09:00 og 19:00. Vi bistår gjerne med råd og tips!

vinduer hytte
Eldre hytter har ofte en mer tradisjonell stil, med mange detaljer. Her passer ofte sidehengslede vinduer med sprosseinndelinger pent inn.

Lukkemekanisme

På hytten som alle andre steder, er det viktig å ha en enkel og praktisk lukkemekanisme. Velg mellom hasper eller vrider. Vrideren er moderne og praktisk, mens hasper gir et mer rustikt hyttepreg. Hasper er generelt populært å bruke på hytter.

Materialvalg

Hyttevinduer vil typisk lages i tradisjonelt hvitmalt treverk. Ligger din hytte værhardt til, på fjellet eller ved sjø med mye vind og regn? Da kan det være hensiktsmessig å gå for aluminiumsbekledning. Det gjør vinduene mer robuste og holdbare. Du kan også få vinduene klarlakkert hvis det er ønskelig å beholde den tradisjonelle «furu-stilen» på hytta. Kontakt oss for råd rundt materialvalg, for dine hyttevinduer.

Ligger hytta mer enn 800 meter over havet?

Skal hyttevinduene monteres mer enn 800 meter over havet, må det legges inn trykkventil i glasset. Dette for å utligne trykkforskjellen. Hvis ikke er det risiko for at glasset etterhvert vil sprekke. Gi oss eventuelt beskjed om det ved bestilling.

Pris på hyttevinduer 

Vi leverer hyttevinduer av høy kvalitet, til meget konkurransedyktige priser. Generelt ligger vi litt under de fleste av konkurrentenes prisnivå, som leverer høy kvalitet. Priser vil variere etter type vindu, størrelse og eventuelt tilbehør. Gjennom vår vinduskonfigurator, få pristilbud enkelt på nett. 

Vinduer til hytte av høy kvalitet

Det er ikke bare estetikken som er viktig ved valg av vinduer. Holdbarhet og isoleringsevne må vurderes. Kanskje spesielt når det gjelder hyttevinduer, fordi hytter ofte ligger i mer værutsatt terreng. Enten det gjelder sjø eller fjellhytter. Ved sjøen er det mye vind og fuktighet. På fjellet ofte kaldt og vindfullt.

Velg vinduer tilpasset norske værforhold 

Våre norskproduserte vinduer, er tilpasset det hardføre klimaet her i nord. Enten det er ved sjø, skog eller fjell. Med våre vinduer får du:

 • En solid og sterk karm og ramme konstruksjon
 • Lang holdbarhet
 • God isolering
 • Energibesparing

Store, små, moderne og tradisjonelle

Stort utvalg, er en av våre styrker. Hos oss finner du hyttevinduer for alle behov og preferanser. Du får:

 • Vinduer i mange størrelser
 • Ulike vindustyper tilpasset behov
 • Moderne og klassiske varianter
 • Rammer i tre og aluminium
 • Med og uten sprosser
 • Rammer og glass tilpasset værhardt norsk klima

Vinduer av høy kvalitet tilpasset hyttens unike stil, finner du hos Tindevindu. Kontakt ved spørsmål. Våre erfarne konsulenter, bistår deg å finne den perfekte løsning for din hytte. 

Les også:  Vindustyper  Aluminiumsvinduer  Vinduer og u verdi  Solskjerming  Vindusfarger

Funnet en feil, eller har du en kommentar? Gi oss en tilbakemelding