Fordeler med utenpåliggende sprosser

Utenpåliggende sprosser er avtagbare klipssprosser. En rimelig og smart løsning for ruteinndeling av vinduer.

Sprosser er en fin måte å gi vinduer et unikt særpreg. Den mest praktiske og rimligste varianten er utenpåliggende klipssprosser. De festes med klips, og gir fra utsiden et fint inntrykk. Denne sprossetypen har flere fordeler, blant annet:

  • Avtagbare: Kan enkelt taes av ved vask, eller hvis man ønsker å bytte rutemønster.
  • Energieffektive: Lagt på utsiden av glasset, isoleringsevnen svekkes ikke.
  • Rimelige: Bedre pris enn Duplex eller gjennomgående.
  • Ettermontering: Har man bestilt vinduer, kan sprosseklips enkelt monteres i etterkant.    

Bestille vindu med utenpåliggende sprosser?

Hos Tindevindu får du norskproduserte kvalitetsvinduer, med unikt tilpasset sprosseinndeling. Velg kombinasjoner av vertikale eller horisontale ruteinndelinger, her er det bare fantasien som setter grenser. Sprosser gir klassiske boliger mer elegante detaljer, men passer også fint til mer moderne hjem. Utenpåliggende leveres i bredde tre eller seks centimeter i hvit PVC eller aluminium. Sprosser velger du enkelt som tilvalg i konfiguratoren, pris oppdateres automatisk.

Pris og alternativer til avtagbare sprosser

Klipssprosser er den enkleste og rimeligste varianten. Ønsker man et mer profilert og sterkere inntrykk, er duplex sprosser eller gjennomgående sprosser alternativet. Duplex limes på innsiden og utsiden av glasset, med avstandsholder mellom glasslagene for forsterket sprosseinntrykk. Med gjennomgående inndeling er glasset delt opp, med en massiv sprosse i tre. Er ikke bare ment som pynt, men har også funksjon at den bærer glasset. Gjennomgående gir desidert det sterkeste inntrykket, men er ikke praktisk for mange små ruteinndelinger. Ønsker man derimot inntrykk av krysspostvinduer, kan gjennomgående være å anbefale. Av alternativene er utenpåliggende det rimeligste, mest fleksible og praktiske.    

Mange spennende og fleksible designmønster

utenpåliggende sprosser
Tredeling vertikalt i sidehengslede vinduer.
avtagbare sprosser
Åttedeling vertikalt og horisontalt.
klipssprosser
Tredeling hvitt mot rødt.
sprosseklips
Sprosseklips passer også fint til dører.

Sprosseklips gir rom for litt eksprimentering

Avtagbare sprosseklips gir rom for mange unike inndelinger og mønstre. Det tillater deg også å være litt «dristig», fordi utenpåliggende forholdsvis enkelt kan skiftes, hvis man ikke er fornøyd. Har man kjøpt vindu hos oss, og ønsker ettermontering eller utskifting leveres det i posten. Sprossene tilpasses da etter ønsket mønster, og størrelsen på dine vinduer. Hos Tindevindu får du NDVK godkjente kvalitetsvinduer, skreddersydd dine ønsker. Tilpass vinduene i en klassisk eller moderne stil, og gi hjemmet et unikt særpreg. Rimelige løsninger, høy kvalitet. Har du spørsmål rundt sprosser, eller generelt rundt vinduer? Kontakt våre flinke rådgivere på telefon hele uken mellom 09:00 og 19:00. Eller send oss en e – post så kommer vi raskt tilbake til deg.

Siste artikler:  Sikkerhetsglass  Vindusdetaljer  Sikkerhetsvindu  Vindu til kjeller