Når bør man velge duplex sprosser?

En duplex sprosse er pålimte sprosser. Limes utvendig og innvendig på vindusglasset. Når er disse et bra alternativ?  

Sprosser er en fin måte å pynte opp vinduene dine. Det skaper detaljer, og kan skreddersys for unikt design. Både i klassisk og mer moderne stil. Man har generelt tre alternativer: utenpåliggende, duplex eller gjennomgående. Når er duplex et bra alternativ? Hva er fordeler og ulemper med denne løsningen?

Hva er duplex sprosser?

Duplex eller pålimte sprosser limes på glasset, på innsiden og utsiden av vinduene. I tillegg festes det avstandsholdere mellom glasslagene for et forsterket sprosseinntrykk. Gir et kraftigere uttrykk enn utenpåliggende, men er tynnere og har bedre isolasjon enn gjennomgående, fordi glasset ikke kuttes.

duplex sprosse

Siste artikler:  Frostet vindu  Sikkerhetsglass  Pynt opp med fine vindusdetaljer

Når er duplex det beste alternativet? 

Man kan si at duplex er en balanse mellom utenpåliggende og gjennomgående vindussprosser. Ønsker man en mer eksklusiv og forseggjort variant enn utenpåliggende, eller en tynnere sprosse enn gjennomgående, er duplex et fint alternativ. Dagens glass i vinduer er tyngre enn før, derfor må gjennomgående være forholdsvis brede for å bære vekten av glasset. Her kommer Duplex inn. Den ser nesten ut som en gjennomgående sprosse, men er pålimt. En annen fordel versus utenpåliggende er at den ligger også på innsiden av vindusglasset, så det er en mer gjennomført og pen løsning, også sett fra innsiden av boligen. 

Fordeler

  • Mye rimeligere enn gjennomgående, koster ikke veldig mye mer enn utenpåliggende.
  • Gir bedre isolasjon enn gjennomgående, fordi glasset ikke kuttes.
  • Tynnere, så passer bra for små inndelinger.
  • Gir et elegant og kraftig sprosseuttrykk
  • Pen og se på fra utsiden og innsiden

Ulemper

  • Kan ikke taes av, alle småruter må vaskes hver for seg.
  • Sprossene er pålimte. Kan ikke enkelt byttes, som utenpåliggende. 
  • Er man uheldig og knuser glasset, kan det ikke skiftes ut. Glasset må spesialbestilles, og det må lages nye sprosser. 

Andre sprosseløsninger

I tillegg til duplex tilbys variantene utenpåliggende og gjennomgående til våre vinduer. Hver med sine praktiske bruksområder. 

  • Utenpåliggende sprosser: klipssprosser, enkelt og praktisk. Kan taes av ved vindusvask. Gir et enklere sprosseinntrykk enn Duplex.
  • Gjennomgående sprosser: glasset kuttes, og man får en stor tresprosse mellom glasslagene. Ikke praktisk for små inndelinger, ment for å bære større glassflater. 

Tindevindu forhandler norskproduserte vinduer av høy kvalitet. Via vår vinduskonfigurator kan du enkelt tilpasse vinduene, med et unikt sprossedesign. Horisontale og vertikale inndelinger, og antall ruter du ønsker. Velg type vindu, sprosser velges som tilvalg. Pris oppdateres automatisk.  

Snakk med oss for inspirasjon og veiledning

Det er alltid kjekt med en sparringspartner for prosjekter. For oss er det viktig at du blir fornøyd med valget. Velger man gjennomgående eller duplex er det spesielt viktig, fordi de ikke enkelt kan byttes ut. Så bruk litt tid, på å få et resultat du blir fornøyd med. Kontakt oss gjerne for en hyggelig vindusprat, vi er tilgjengelig på telefon hele uken mellom 09:00 og 19:00. Hjelper deg med sprosser, og alt annet rundt vinduer og dører. Utover åpningstider kontakt oss på e – post, så kommer vi raskt tilbake til deg.