Dekorativt design med cotswold glass

Cotswold glass er en type dekorglass. Har samme effekten som matt eller frostet ved at den skjermer mot innsyn. Samtidig gir den mer «spill» i glasset.

I de fleste rom ønsker man rene klare glass, for fin utsikt og godt med dagslys. Men i enkelte tilfeller er glass som skjermer mot innsyn ønskelig. F.eks. på baderom, eller soverom i nedre etasjer hvor vinduet er vendt mot steder med mye gjennomgang. Da har man to alternativer frostet eller Cotswold glass. Begge har funksjonen at de skjermer mot innsyn, men slipper igjennom lys. Forskjellen er at dekorglass gir vinduene et mer dekorativt utseende. 

Hva er Cotswold glass?

Cotswold er et glass med ruglete struktur, som sperrer for innsyn, men slipper til dagslys. Glasset har en dyp struktur som ligner på rennende vann eller treverk. Grunnet dens dekorative stil, kalles det også for dekorglass. Gir mer liv til glasset enn standard frostede.

cotswold glass
dekorglass

Smart på baderom

På enkelte rom er det ønskelig med mer privatatmosfære. Gjelder ofte baderom i nedre etasjer. Her et Cotswold glass et smart alternativ til plissegardiner og persinner. Kan også brukes i soverom eller stue, hvis det er mye trafikk rett utenfor vinduene. Mye naturlig dagslys slippes fortsatt igjennom, men glasset er «blurret» slik at det ikke kas ses igjennom.

Frostet glass et godt alternativ

Ønsker man en mindre dekorativ stil, er matt eller frostet glass et bra alternativ. De er kjemisk behandlet via sandblåsing eller syreetsing av klart glass. Har samme funksjon som Cotswold, ved at de skjermer mot innsyn, men slipper inn mye naturlig lys. Noe rimligere i pris.

hva er cotswold glass

Bestille vinduer med cotswold glass?

Tindevindu forhandler norske kvalitetsvinduer, til rimelige priser. Inkludert populære varianter som Toppsving, Fastkarm og Topphengslede. Med NDVK godkjenning og en solid 20 års garanti mot råte, er dette en trygg langsiktig investering. Produseres og sendes direkte fra Løken Trevare sin fabrikk i Østfold. Vinduene tilpasser du selv via konfiguratoren. Vi leverer dekorglass til alle våre vinduer og dører. Det velges enkelt som tilvalg i vinduskonfiguratoren. Pris kommer opp automatisk, og justeres etter valgt størrelse på glassflaten. 

Dekorglass til dører?

I vårt sortiment av dørtyper finner du balkong, skyve, folde og terrasse – dører. Tilpasses på de høyder og bredder du trenger. I enkelte tilfeller kan ugjennomsiktig glass være praktisk. F.eks. hvis dørene er på badet, eller plassert mot uteområder med mye gjennomgang. Vi leverer cotswold og frostet glass til alle dørtypene. Sjekk gjerne ut våre dører, spesialglass velges som tilvalg.  

Siste artikler:  Duplex sprosser  Frostet vindu  Sikkerhetsglass