Hvordan måle vinduer?

Å måle vinduer er enkelt – bare pass på følgende:

Det enkleste er å måle det gamle vinduet fra ytterkant til ytterkant av vinduskarmen (utvendige karmmål).

Se videoen

Fjern helst utforinger og lister

For å måle riktig er det best at du fjerner lister og utforinger før du måler fra ytterkant til ytterkant av vinduskarmen. Hvis du ikke kan måle utvendige karmmål, skal du måle hullet som vinduet skal sitte i, og trekke 2-3 cm fra bredden og høyden, slik at du får de ønskede karmmål. Husk å måle vinduet flere steder – hullet i veggen eller vinduet kan være skjevt.

Bredde først!

Vindusmål oppgis alltid i bredde x høyde. Tips: Skriv ned alle vindusmål som «B88xH98».

Vinduer i standardstørrelser

Våre standardstørrelser har bredde og høyde i 10 cm intervaller (f.eks. 88×118 cm, 98×118 cm, osv). Yttermål på vinduet er 2 cm mindre enn rundet størrelse, slik at det er 1 cm plass på hver side. For eksempel: 98 x 118 cm vindu til en 100 x 120 cm åpning i veggen.

Vinduer på mål uten pristillegg

Andre størrelser produserer vi gjerne etter dine spesifikasjoner, uten pristillegg. Også her er det viktig at du oppgir de ønskede yttermålene på vinduet, og at du har satt av nok plass for montering av vinduet.

Åpningsretning

Med sidehengslete vinduer er det viktig å få åpningen på den riktige siden av vinduet. Sidehengslete vinduer åpnes utad (dersom ikke annet er oppgitt), og åpningsretningen beskrives som sett utenfra. I bestillingsprosessen får du et tydelig valg mellom høyrehengslet vindu (sett utenfra) og et venstrehengslet vindu (sett utenfra). Det samme gjelder dører.

Kom i gang nå – det er ikke vanskelig å måle vinduer! Er du fortsatt i tvil? Da burde du ringe oss på 22 11 30 00.

Funnet en feil, eller har du en kommentar? Gi oss en tilbakemelding