Farger

Vi leverer en rekke type farger til vindu og dører. Fra standard hvitmalt til andre som NCS og RAL. Husk at vinduer er boligens øyne! Velg en farge som står i stil til resten av huset.   

Ved kjøp av nye vinduer eller dører er valg av farge viktig. Produktene leveres ferdig malt, fargevalg gjøres ved bestilling. Husk å sjekk opp fargekode på vegg og vinduskarmer, slik at fargen passer inn. Er du usikker på hvilke type du bør velge? Kontakt oss på telefon hele uken mellom 09:00 og 19:00. 

Tilbyr alle standard farger

Hos oss kan du velge mellom alle standard farger i RAL og NCS koder. Vi leverer rundt 2.000 farger fra katalogen NCS INDEX 1950. For RAL leveres de fleste farger, med unntak av enkelte lyse og farger med metall – effekt. De fleste farger kan påføres både tre og aluminiumsvinduer. Ønsker man forskjellig farge innvendig og utvendig, tilbyr vi det. Husk at farger er tilvalg, og pris vil variere litt utifra hva du kjøper. 

Hvitmalt som standard

Hvite vinduer er et populært valg. En nøytral farge, som passer fint til de fleste veggfasader. Reflekterer også effektivt sollys og varme. Som standard leveres alle vinduer og dører hvitmalt. (tre strøk). Benytter den norske standardfargen NCS S 0502 Y, slik at fargen på vinduet matcher fargen du får på utforinger og lister. Hvitt fåes i flere nyanser, se gjerne utvalg av fargekoder.  Vi bruker samme hvitfarge på aluminiumsbekledning, dersom du velger det. Hengsler og dryppkanten på undersiden av glasset, leveres i hvitt, dersom man velger standard hvitmalte. Ellers leveres de umalt. Ventilbeslag fåes kun i hvitt.

standard farge vinduer

NCS og RAL farger

RAL-farger leveres i de fleste typer, med noen enkelt unntak. Tilbyr f.eks. nyanser av rødt og brunt som den kastanjefargede varianten RAL 8015, eller RAL 8012 (rødbrun), eller RAL 3011 (brunrød). Sistnevnte gir et nasjonalromantisk særpreg og passer fint både på på hytte og bolig. Ønsker man sort kan dype sorte RAL 9005, eller den litt lettere og lysere nyansen RAL 9011 være fine alternativer. Når det gjelder NCS-farger, har vi rundt 2.000 farger fra katalogen til NCS til trevinduer og vinduer i aluminiumskledning. Bla gjerne gjennom katalogene, og finn dine favoritter!

Ulike farge innvendig og utvendig?

Det er ikke alltid at samme farge passer utvendig og innvendig. Har man f.eks. hvite innevegger, kan det vært fint å velge en annen farge, for kontrast. Har man mørke vegger, er hvitt gunstig som skille mellom vegg og vindusramme. Husk og ta hensyn til farger på lister og karm, slik at resultatet blir helhetlig pent. Ønsker du forskjellig farge utvendig og innvendig, har vi et stort utvalg av RAL og NCS nyanser du kan velge mellom. Man kan velge klarlakk eller oljet. Ubehandlet er også mulig, men husk da mister man garantien på treverket.

farge vindu
farge på vinduskarmer

Husk at mørke farger absoberer varme

Mørke og sorte vindusprofiler er en stilren moderne trend, og populært på hus og hytter. Har man lyse vegger, gir det en tydlig kontrast og rammer inn vinduene. Men vær oppmerksom på at mørke farger, slik som sort eller dyp grå, tiltrekker seg mye varme. Det kan øke faren for blant annet termisk brudd og deformering av glasslister. Jo mer sollys, jo høyere er risikoen. Ta kontakt med oss hvis de mørke vinduene skal plasseres på et svært solfylt sted. Vi finner gode løsninger!

Vi hjelper deg med valg av farge på vindu og dører

Funderer du på hvilke farge du skal velge? Orienter deg litt i forkant før du tar bestemmelsen. Som du ser av RAL og NCS sine fargekart finnes det et hav av muligheter, som kan gi fasaden din et unikt særpreg. Hvitt er ikke bare hvitt, grått er heller ikke bare grått etc. For at fargen skal være i harmoni med fasade og interiør, er riktig valg av fargetone avgjørende. Farger er en av mange ingredienser, som skaper ditt drømmehjem! Det kan være smart med en sparringspartner for ditt prosjekt. Vi kan bistå med gode råd ved fargevalg, og andre avgjørelser rundt vinduer og dører. Kontakt vårt kundesenter hele uken mellom 09:00 og 19:00. Velkommen for en hyggelig samtale.   

Les også:  Vindustyper  Dørtyper  Aluminiumsvinduer  Om u-verdi

Funnet en feil, eller har du en kommentar? Gi oss en tilbakemelding