Ventil på vindu?

Med vindusventil blir det enkelt å slippe frisk luft inn i hus og hjem. Hos oss får du solid spalteventil som enkelt monteres i toppen av vinduene. 

God luftsirkulasjon er viktig for et godt inneklima. Med lufteventil i vindu, vil luft i boligen kontinuerlig sirkulere og skiftes ut, uten at du trenger å åpne vinduene. Det gir et friskere og sunnere innemiljø, samt at det forebygger innvendig dugg på vindu. Som standard leveres vindu uten ventil, men kan enkelt velges som tilvalg i konfiguratoren.

Fordeler med vindusventiler

Lufteventil har en rekke fordeler i hus og hjem. Blant annet:

  • Det gir kontinuerlig luftsirkulasjon, uten at man trenger å åpne vinduer.
  • Det blir enklere å regulere utluftingen, ventilene kan enkelt åpnes og lukkes.
  • Det reduserer luftfuktigheten inne, som gir bedre inneklima og forebygger dugg og kondens på vinduene.
  • Det gir mindre varmetap enn utlufting gjennom vinduer.
  • Spalteventiler er utstyret med lydisolasjon. Det gir bedre støydempende effekt enn åpne vinduer, hvis man bor støyutsatt til. Feks. langs motorveier.
  • Bor man et sted med mye mygg og innstekter, vil disse enkelt kommer inn gjennom åpne vinduer. Våre ventiler er utstyrt med insektsnetting. 

Generelle tips og forbehold

  • Plasser ventiler strategisk rundt om i boligen for best effekt. Har man bare en ventil i et rom, gir det lite effekt. Man ønsker å oppnå luftsirkulasjon. Da trenger man flere ventiler for og oppnå gjennomtrekk, slik at frisk luft trekkes gjennom huset.
  • Mange eldre boliger har lufteventil i veggen. Da kan det bli litt «smør på flesk» og også ha ventiler i vinduene. 
  • Plages man av mye dugg og kondens spesielt i våtrom, kan vindusventil i tillegg til vifter være en god løsning.
  • Ventiler vil gi noe varmetap, men er man oppmerksom og lukker dem på kalde dager, kan effekten reduseres mye.
  • Har man passiv hus eller balansert ventilasjon, anbefales ikke ventiler til vindu.
  • Ventiler bør fungere som et supplement. Det er ikke tilstrekkelig som eneste ventilasjon i boligen.
  • Ønsker man økt tilførsel av luft, anbefales å montere ventil i vegg, istedenfor vindu. 
  • Husk at toppsvingvindu kan låses i luftestilling og være et alternativ til ventiler. 

Smarte spalteventiler

Ønsker man ventil velges det som tilvalg i vinduskonfiguratoren, mot et pristillegg. Vi monterer ventilen nær overkanten av vinduet og det kan enkelt åpnes og lukkes etter hva man ønsker. Vi benytter oss av solide og praktiske spalteventiler. Ventilen er robust med lang levetid. Imøtekommer krav i henhold til både luftgjennomgang (åpnet) og tetthet. (lukket) Den er konstruert slik at kald uteluft blir ført inn i rommet – ikke ned mot glasset. Fåes i fem lengder med 10 og 14 mm åpning. 

vindusventil
Ventil montert sett fra INNSIDEN av boligen. Utformet slik at kald uteluft føres inn i rommet, og ikke ned mot glasset. Kan enkelt åpnes og lukkes ved behov.
lufteventil vindu
Ventil montert sett fra UTSIDEN av boligen. Utstyrt med myggnetting for å forhindre småkryp inn i huset, og lydisolasjon mot trafikk og annen utestøy.

Ulik løsning for åpningsvinduer og Fastkarm 

Spalteventil fåes til både fastkarm og åpningsvinduer. Ventiler kan være spesielt praktisk på fastkarm, fordi man ikke kan åpne vinduene og lufte ut. På åpningsvinduer er ventilen skjult utvendig. Luftveien går mellom karm og ramme, så den vil ikke kunne ses fra utsiden. På Fastkarm derimot finnes ingen spalte, så der vil man se et venti-deksel utvendig. 

Ettermontere ventil i vindu?

Skal du ettermontere lufteventil, selges det som ferdig sett i mange nettbutikker. Men husk å sjekk kvaliteten! Er du litt handy kommer du langt med et bor, sag, tommestokk og blyant. Man finner gode veiledningsvideor på nett. Alternativt kan man hyre inn en lokal håndverker. 

Les også:  Aluminiumsvinduer  U verdi vinduer   Vindustyper   Vindusfarger

Funnet en feil, eller har du en kommentar? Gi oss en tilbakemelding