Når bør man velge herdet glass i vindu?

Herdet glass er en av to type sikkerhetsglass vi forhandler. Når bør man vurdere å benytte herdet glass i vinduene?

Herdet eller temperert glass, er kjemisk eller varmebehandlede glassplater, som gir glasset økt mekanisk styrke og varmebestandighet. Har mange praktiske bruksområder, både for næringsliv, industrien og private hjem. I hjemmet benyttes det ofte som glassplater på kjøkken, glassplate til bord, for rekkverk og til vinduer. Har man behov for forsterkede glassflater i vinduene, kan dette være en god løsning. Herdet er sammen med laminert glass, en av to typer sikkerhetsglass vi forhandler.

Fordeler med herdet glass

  • Høy motstandsdyktighet mot trykk.
  • Tåler mekaniske påkjenninger, som støt og kollisjon bedre enn vanlige glass.
  • Tåler høyere temperaturforskjeller internt i glassflaten.
  • Glasset granuleres hvis det knuses, oppstår ikke skarpe glassbiter.
  • Reduserer faren for fallulykker og at glass faller ned på omgivelser under.
herdet glass
Herdet glass granuleres i småbiter når det knuses, det reduserer faren for kuttskader, og at store skarpe glassbiter faller ned på omgivelsene under.

Siste artikler:  Åpningsvindu  Vindu i trappeoppgang  Vindu med gjennomgående sprosser

Når bør man vurdere herdet glassplate i vinduer?

Sikkerhetsglass er vanlig i næringslokaler og industrien, men kan også være praktisk i private boliger. Det kan være hensiktsmessig hvis:

  • Glasset går helt ned til gulvnivå. Spesielt med barn i hus. Det reduserer faren for kuttskader, fallulykker og at glasset knuses.
  • Man har vinduer over steder med mye gjennomfart f.eks. over inngangsparti. Knuses glasset pulviseres det til små biter, risikoen for at store skarpe glassbiter faller ned reduseres.
  • Man ønsker å redusere risikoen for termisk brudd, det tåler høye temperaturforskjeller i glasset.
  • En ønsker økt sikkerhet med tanke på innbrudd. Herdet glass er vanskligere å bryte igjennom.

Hvordan bestille sikkerhetsglass til vindu?

Herdet, laminert og andre funksjonsglass bestiller du enkelt som tilvalg i vinduskonfiguratoren. Velg type vindu, størrelse og tilvalgene du ønsker. Pris varierer etter valgt størrelse på glassflaten. Husk du kan også kombinere med andre type funksjonsglass som soldempende, selvrensende og lyd – glass. Her velger du også annet tilbehør som sprosser, materiale, profil, ventil, solskjerming etc. Tindevindu forhandler rimelige norskproduserte vinduer av høy kvalitet, med NDVK godkjenning og 20 års garanti mot råte, er det et godt kjøp nå, og en trygg langsiktig investering. For spørsmål rundt vindusvalg, kontakt oss på telefon alle ukedager mellom 09:00 og 19:00. Utenfor åpningstider, send oss gjerne en e – post så kommer vi raskt tilbake til deg.