Når er laminert glass i vinduene et smart valg?

Laminert glass er et av to typer sikkerhetsglass vi forhandler. Når er det et anbefalt valg for vinduene dine?

Laminert glass består av to eller flere glasslag, limt sammen med film/folie. Hvis glasset sprekker, henger glassplintene igjen i filmen, det reduserer faren for kuttskader, og at glass faller ned på omgivelsene under. Folien gjør også glasset «seigt», det gjør det mer utfordrende å forsere eller bryte seg igjennom. Det forringer ikke glassets optiske egenskaper, glassene er like klare med eller uten laminering. Laminert er sammen med herdet glass, et av to typer sikkerhetsglass Tindevindu tilbyr. Begge produseres enkeltvis, eller som kombinasjonsløsning. Hva bør du velge? 

Fordeler med laminert glass

  • Folien i glasset holder glassbitene igjen hvis glasset sprekker, det reduserer risiko for kuttskader og at glass faller ned på omgivelser under.
  • Filmen gjør glasset «seigt», det gjør det vanskeligere å slå seg igjennom ved innbrudd eller hæreverk.
  • Reduserer risiko for fallulykker,  støt absorberes og spres over et større område av glassflaten.
  • Like klart som vanlige glass.
  • Beskytter mot UV – stråler, men slipper inn mye naturlig lys.
  • Økt lyddempende egenskaper.

Hva bør du velge?

Tindevindu forhandler flere type vindusglass, med ulike fordeler og egenskaper. Ved valg av laminert sikkerhetsglass har man to alternativer:

  • Kun laminert
  • Kombinasjonsløsning herdet og laminert

Laminert glass er vanlig på steder hvor det oppholder seg mye mennesker, som kjøpesenter, sykehus, skoler etc. Men kan også være hensiktsmessig i hus og hjem, spesielt i øvre etasjer, eller i vindusglass som går helt ned til gulvflaten. Ved kombinasjon er det vanlig å velge laminert innvendig og herdet utvendig. Da blir det ikke masse glasskår innvendig som barn etc. kan skade seg på, samtidig som man har et sterkt glass utvendig, som er ekstra motstandsyktig mot slag og støtpåkjenninger. Herdet glass er også et smart tiltak for å unngå termisk brudd, samt for økt sikkerhet vedrørende innbrudd og tyveri. Herdet glass er opptil fem ganger sterkere enn vanlig glass. 

laminert glass
Laminerte glassflater er spesielt anbefalt i store vinduer i øvre etasjer, hvor glasset går helt ned til gulvnivå. Det reduserer risikoen for kuttskader, fallulykker og at glass faller ned på omgivelsene under.

Siste artikler:   Fuktskader i vinduskarm   Funksjonsglass   Herdet glass       

Pris for laminert glass

Laminert glass velges som tilvalg, under spesialglass i vinduskonfiguratoren. Pris justeres etter størrelsen på glassflaten. Laminert koster noe mer enn herdet, mens en kombinasjonsløsning ligger mellom i prissjiktet. Ta gjerne i bruk konfiguratoren, legg inn dine mål, og sjekk prisen selv. 

Vi bistår ved valg av vindusglass

Det har vært en forrykende utvikling og innovasjon av nye glassløsninger de senere tiår. Det har gitt vindusglass med nye praktiske egenskaper, som mange faktisk ikke er klar over. Spesialglass gjør boligen tryggere, bedrer temperatur og komfort, og gjør huset mer kostnadseffektivt. Her er det mange smarte løsninger, som potensielt passer din bolig. Spesialglass kan også kombineres for optimale skreddersydde løsninger, tilpasset boligers særskilte behov. Kontakt oss gjerne for en hyggelig prat, for valg av glass til dine vinduer. Våre rådgivere er tilgjengelig på telefon hele uken mellom 09:00 og 19:00. Ellers send oss en e – post, så kommer vi raskt tilbake til deg!