Valg av type åpningsvindu

Et åpningsvindu, er vinduer som kan åpnes. Det finnes flere varianter, hver med sine praktiske funksjoner og fordeler. 

Ønsker man åpningsvinduer, har man flere valgmuligheter. Enkelte åpnes innover, andre utover, eller til siden. Tenk hva som er mest praktisk og hensiktsmessig. Er det trangt i rommet, eller står det mye gjenstander i vinduskarmen, kan vinduer som åpner utover, være en god løsning. Er det trangt utover, eller hvis vinduet går mot en lyskasse, kan vinduer som åpner innover eller oppover være smart. Ulike rom kan også ha forskjellige behov, f.eks. så er Toppsving meget populært på kjøkken, mens Sidehengslede utadslående benyttes mye i stuen. Topphengslede er vanlig i garasje og kjellere.

åpningsvindu
Velger man vinduer som åpner innover, bør man ha god plass i rommet. Innadslående kan også være litt tungvint, hvis man har vaser og andre pyntegjenstander i vinduskarmen.

Siste artikler:   Vindu i trappeoppgang   Gjennomgående sprosser   Lysåpning vindu

Typer av åpningsvindu

Valg av type åpningsvinduer bør først og fremst baseres på ledig plass, innover eller utover. En tendens er at innadslående vinduer blir mindre vanlig, fordi de tar mye plass innover i rommet. Hos Tindevindu har vi ulike varianter av vindu med åpning:

  • Toppsving: Også kalt husmorvindu. Åpnes oppover, kan snus helt og vaskes fra innsiden. Et veldig enkelt vindu å rengjøre.
  • Sidehengslet: Utadslående, vanlig i litt klassiske stuer og kjøkken. Tar ikke plass innover i rommet, så her kan man fint plassere pynt i vinduskarmen, uten at man slipper å ta det bort når vinduene åpnes.
  • Topphengslet: Åpnes oppover, populært i kjeller og garasje. 
  • Sidesving: Åpnes til siden, enkelt å rengjøre, kan snus helt rundt og vaskes innenifra.
  • Innadslående bunn- og sidehengslet: Åpner innover, toveissvingende. Både sidehengslet og bunnhengslet. En vrider, enkelt å betjene.

Vindu med åpning skreddersydd på mål

Hos Tindevindu fåes åpningsvinduer tilpasset på målene du trenger. Via vinduskonfiguratoren legg inn målene og tilvalg, pris kommer opp automatisk. Vi leverer norske kvalitetsvinduer til rimelige priser. Med NDVK godkjenning og 20 års garanti mot råte, er det en trygg langsiktig investering. Produseres og sendes direkte fra Løken Trevare sin fabrikk i Østfold. 

Vi har også fastkarm

Det er ikke alltid det er behov for vinduer som kan åpnes, her kan fast vindu anbefales. De har enkle klare linjer, og gir best utsikt og lysforhold. Brukes ofte som store panoramavinduer i stue, eller som pyntevinduer i gang, kjøkken eller oppholdsrom. Gjerne kombiner åpningsvinduer og fastkarm på samme vegg, for et stilig unikt uttrykk.

Våre rådgivere hjelper deg med gode løsninger

Vinduer skal vare lenge, det er viktig at du finner gode løsninger tilpasset behov. Et vindu har flere funksjoner enn kun lufting, de skal være pene å se på, og gi maksimal utsikt og lysforhold. Med god planlegging fåes resultater du blir fornøyd med. Uansett om du kun skal bytte et vindu, eller oppgradere hele boligen hjelper vi deg gjerne. Våre erfarne vinduskonsulenter bistår med veiledning, og finner funksjonsoptimale vinduer som estetisk passer din bolig. Kontakt vårt kundesenter hele uken mellom 09:00 og 19:00, eller send oss en e – post. Vi kommer raskt tilbake til deg!