Selvrensende vinduer

Selvrensende vinduer, har glass som vasker seg selv. Er praktisk på store vindusflater, fastkarm vinduer, og hvor det er vanskelig å komme til utvendig for å vaske.

Speilblanke vinduer er en nytelse å se på, men rengjøringen er sjeldent morsom. Med selvrensende vindu kan du lene deg tilbake, og se vinduene vaske seg selv. 

Hvordan fungerer selvrensende vindu?

Selvrensende vinduer er et vanlig glass, med et spesielt dekke på utsiden, som gjør glasset selvvaskende. Belegget får en kjemisk reaksjon på UV – stråler fra solen og regnvann:

  • Strålene fra solen løser opp skitt og smuss på vinduene 
  • Belegget sørger for at regnvann renner jevnt fordelt utover hele flaten, og vasker vekk skitten 

Selvrensende vinduer er helt vanlige vinduer, bare med et ekstra belegg på utsiden. Belegget legges inn som en naturlig del av det ytterste laget i glasset. 

selvrensende vinduer

Siste artikler:   Vindu på mål   Vindushåndtak   Vinduer til garasje

Når er det praktisk med selvrensende glass?

Så lenge vinduene utsettes for naturlig lys, kan selvrensende glass benyttes. Men det er en ekstra kostnad tilknyttet løsningen, derfor er det lurt å prioritere. Vi anbefaler å bruke løsningen på vinduer som:

  • Er vanskelig å komme til utvendig for å ta vindusvasken. F.eks. fastkarm vinduer i toppetasjer.
  • Har store glassflater. Det forenkler rengjøringen i hverdagen. 
Selvrensende glass gir også bedre utsyn når det regner. Så hvis du har store glassflater f.eks. på stuen, kan du nyte en klar utsikt også på regnhversdager!

Når er det lite hensiktsmessig?

Kort oppsummert på små vinduer som er lett tilgjengelig for vask, og på vinduer som er lite utsatt for dagslys og naturlig vær. Som f.eks. vinduer under en terrasse, bak en mur eller som ligger kontinuerlig i skygge.

Hva hvis regn uteblir?

Hvis regn utblir over lengre perioder, fortvil ikke! Ta hageslangen, spyl jevnt over vinduet, og la glasset tørke av seg selv. Samme metode kan man benytte hvis vinduet er plassert slik at det får dagslys, men ikke mye regnvann. 

Hvordan vaske selvrensende vinduer?

Vinduene er enkle å rengjøre. I og med at de er selvrensende, holder det ofte å kun spyle dem. Skal du vaske dem mer grundig, er det anbefalt å benytte kun en myk fuktig klut, uten vaskemidler. Ikke bruk nal på glasset, fordi det fort oppstår riper. Malingsflekker må fjernes før de tørker, fordi glasset vil ta skade hvis man forsøker å skrape det av. Riper i glassbelegget forringer kvaliteten og funksjonen til glasset.

Pris

Belegg for selvrensende glass, kommer som pristillegg ved valg av vinduer. Pris vil variere etter størrelsen på glassflaten. Skal du f.eks. ha funksjonen på et fastkarm vindu 99 * 99 cm, er pristilegget på 1825,-. Er fastkarm vinduet på størrelse 49 * 49, er pristilegg på 868,-. Hos Tindevindu AS kan du enkelt sjekke priser på selvrensende glass. Velg ønsket vindustype, da kommer du rett til konfiguratoren. Velg selvrensende vindu og størrelse du trenger, pris kommer opp automatisk. 

Reduser vedlikehold med vinduer i aluminium

Hverdagen er hektisk for mange, tiden strekker ikke alltid til. Derfor ser husholdninger etter metoder som reduserer arbeid i hjemmet. I tillegg til selvvaskende vinduer, er vedlikeholdsfrie vinduer en smart måte å redusere oppfølgning av vinduene. Med vinduer i aluminium, slipper du unna jobben med jevnlig skraping og maling. Aluminiumsvinduer består av karm og ramme i tre, men har en fin aluminiumskledning på utsiden, som beskytter treverket mot fuktighet og klima. Det gjør vinduene mer beskyttet mot fuktighet, regn og vind. 

Trenger du rådgivning?

Har du spørsmål rundt selvrensende vinduer, eller annet vedrørende vindusvalg? Våre kompetente konsulenter hjelper deg. Med mange års erfaring i bransjen, bistår de å finne den perfekte løsning for ditt behov. Hjelper med å finne vinduer som passer både estetisk og funksjonelt. Vårt kundesenter er åpent hele uken mellom 09:00 og 19:00. Vi gleder oss til å høre fra deg!