Valg av vinduslukker

Hvilke typer vinduslukker/vindusåpner, bør du velge til vinduer? Ved valg av vindushåndtak, ha både det funksjonelle og praktiske i tankene. 

Det er mange typer håndtak til vindu på markedet. Noen for klassiske sidehengslede vinduer, andre for f.eks. moderne toppsving vinduer. Ulike type vindushåndtak har forskjellige funksjoner, og estetisk uttrykk. 

Hvilke vindushåndtak bør du velge?

Valg av vinduslukker, bør baseres på det funksjonelle og utseendemessige. Litt forenklet ta utgangspunkt i:

  • Funksjonalitet – hva er mest praktisk?
  • Estetikk – hva passer best utseendemessig?
Har man klassiske sidehengslede vinduer, er hasper eller dråpelukkere et godt valg. Har en toppsving vinduer med moderne uttrykk, er vridere vanlig. Men husk det er litt forenklet. Mange har vinduer med innslag av både det moderne og tradisjonelle, da har man flere valgmuligheter. 

Siste artikler:   Garasjevindu   Vindu i sveitserstil   Kjøkkenvinduer

Klassisk vinduslukker

Har man en tradisjonell stil på boligen, kanskje sveitser inspirert, en sørlandsvilla eller hvis du er så heldig, en ekslusiv eldre herregård, bør det gjenspeiles med elegante klassiske vinduer. Da vil hasper eller dråpelukkere, forsterke det tradisjonelle særpreget. 

Enkel grå blank haspelukker.

vindushåndtak

Enkel haspelukker i gullkrom.

vinduslukker

Sølvgrå dråpelukker i elegant krom.

håndtak til vindu

Dråpelukker i eksklusiv messing.

vindusåpner

Moderne vindusåpner

I moderne boliger, velg vindushåndtak som samsvarer med huset uttrykk. Har du toppsving vinduer, er valget enkelt, gå for vridere. Har du sidehengslede vinduer, og ønsker en balanse mellom det moderne og klassiske, kan hvite haspelukkere være en fin løsning. Spesielt mot hvite vindusprofiler, slik at de ikke skiller seg ut. 

Enkel grå Espagnolett vrider.

vindus lukkere

Nøytral hvit haspelukker.

vindu lukkere

Husk det er ingen fasit!

Som nevnt er det en forenkling, å dele opp kun etter klassisk og moderne. Mange boliger har innslag av begge deler stilene. Det er viktig å følge sine egne preferanser, og lytte til magefølelsen. Hva du synes er fint! Vridere kan fint passe i mer tradisjonelle hus, spesielt på toppsving vinduer. Hasper og dråpelukkere kan også passe i moderne boliger, spesielt med sidehengslede vinduer. Velg det du liker, men husk at det skal være funksjonelt. 

Kontakt oss ved valg av vinduer og vindushåndtak

Kjøpe nye vinduer? Tindevindu AS har et stort utvalg av vindusprofiler, inkludert tilbehør som vindushåndtak, sprosser, solskjerming etc. Våre hyggelige konsulenter har lang erfaring, og finner gode funksjonelle løsninger, som passer utseendemessig. Bolig, hytte eller næringseiendom? Vi leverer for alle type bygg og fasader. Kontakt vårt kundesenter hele uken mellom 09:00 og 19:00 for en skikkelig vindusprat!