Kjøkkenvindu

Kjøkken er et sted man oppholder seg mye. Kjøkkenvindu gir naturlig lys, og mulighet for utlufting. Husk og velg vinduer som harmoniserer med stilen du ønsker på kjøkkenet.  

Kjøkkenet er favorittrommet til mange, spesielt for de som er glad i matlaging. Der foregår det også mange andre aktiviteter som «sosiale pauser» for gjester, leksegjøring for barna og middag for mange.

Tips ved valg av kjøkkenvinduer

Uavhengig av stilen på kjøkkenet, er det noen generelle tips det alltid er greit å huske på:

 • Ha vinduer du kan åpne, slik at du kan lufte ut matlukt, stekeos etc.
 • Er vinduet vanskelig å nå, velg håndtak, istedenfor hasper. Alternativt et toppsvingvindu, der håndtaket er nederst.
 • Plasser (om mulig) vinduene langt vekk fra stekeflater. Det for å unngå fett på vinduene.
 • Plasser vinduene der du oppholder deg mest (f.eks. på arbeidsbenken). Slik at du kan nyte utsikten, og få mye naturlig lys.
 • Plissè gardiner er en smart måte å skjule rotet på kjøkkenbenken, uten å stenge alt lys ute.

Siste artikler:   Energiglass   Vinduslister   Punkterte vinduer   

Klassisk eller moderne utrykk

I tillegg til praktiske hensyn, velg kjøkkenvinduer etter boligens uttrykk. Man kan grovt dele inn etter en moderne eller tradisjonell stil. Men det er mange nyanser mellom både det moderne og klassiske. 

kjøkkenvindu
En typisk klassisk løsning

Sidehengslede vinduer, med hasper og profilert ramme. Legg spesielt merke til oppdelingen med sprosser på toppen. Vinduer med mange detaljer, er typisk i tradisjonelle norske kjøkken. Se hvordan vinduene harmonerer med det generelle klassiske utseende på kjøkkenet.

kjøkkenvinduer
Hint av det moderne og klassiske

Sidehengslede vinduer med både moderne og klassisk tilnærming. Med glattkantet profil, tradisjonelle hasper og tredelt oppdeling med sprosser. Den enkle vindusprofilen harmonerer fint med de glatte vinduslistene. En nyansert stil som harmonerer med kjøkkenets uttrykk.

Typer av kjøkkenvinduer

I utgangspunket kan de fleste vindustyper benyttes på kjøkken. Men enkelte typer er mer praktiske enn andre. En generell anbefaling, er å velge vinduer med enkel mulighet for åpning. Men i moderne boliger, er også avlange fastkarm vinduer (spesielt over kjøkkenbenk) en populær løsning.

Toppsving er en populær moderne vindustype på kjøkken. Enkelt å åpne, og rengjøre fra innsiden. Vridere som åpningsmekanisme er å anbefale.

Sidehengslede vinduer er en klassisk variant, hvor du kan benytte tradisjonelle hasper for et ekstra elegant uttrykk. Gir stor åpning for utlufting, forholdsvis enkelt å rengjøre.

Fastkarm er populært for moderne kjøkken. Spesielt som avlangt, eller smalt vindu over kjøkkenbenk. Kan fåes i sort, for et mer moderne preg. Fastkarm gir best lysforhold, men husk at det ikke kan åpnes. 

Sidehengslet tofløyet er en skikkelig klassiker! Har du en Sørlandsvilla eller herskapsbolig passer disse perfekt inn. Gir kjøkkenet et eksklusiv preg, med tradisjonelle hasper og profilerte profiler. 

Skreddersy ditt kjøkkenvindu

Hos Tindevindu AS får du skreddersydde kjøkkenvinduer, nøyaktig på mål. Benytt vinduskonfigurator i nettbutikken, og tilpass akkurat slik du vil ha det. Velg etter:

 • Vindustype og profil
 • Høyde og bredde ned på centimeteren
 • Med eller uten sprosser
 • Moderne vridere eller tradisjonelle hasper
 • Treramme eller aluminiumsbekledning
 • Type glass, f.eks. lyddempende
 • Energiklasse 1.0 eller 1.2

Plissè gardiner en smart løsning på kjøkkenet

Plissè gardiner er praktisk på kjøkken. De sørger for at du enkelt kan dekke til deler av vinduet, for å skjule rotet på kjøkkenbenken, samtidig som du fortsatt får dagslys. Vi tilpasser plissè gardiner nøyaktig til dine vinduer. Disse kan du velge som tilbehør i vår konfigurator.

Les også:  Populære kjøkkentrender i 2022

Få rådgivning ved valg av vinduer

Usikker på hva du bør velge? Ved valg av kjøkkenvindu, må man både ha det praktiske og estetiske i tankene. Våre erfarne konsulenter hjelper deg å finne praktiske løsninger, som passer kjøkkenets stil. Ring oss! Vårt kundesenter er åpent hele uken mellom 09:00 og 19:00. Vi ser frem til å høre fra deg.