Vedlikeholdsfrie vinduer

Vedlikeholdsfrie vinduer er et smart valg! Da slipper du jobben med å skrape og male vinduene for lang tid fremover. Et vedlikeholdsfritt vindu er også mer slitesterkt, mot klima her i nord. 

Å vedlikeholde vinduer er litt jobb. Vinduer i tre må jevnlig skrapes, pusses og males, for å holde seg over tid. Med vedlikeholdsfrie vinduer i aluminium, slipper du mye av vedlikeholdsarbeidet!

Vedlikeholdsfritt vindu

I Norge har vi tradisjonelt bygget i tre. Det gjelder også for vinduer. Men treverk er et materiale som fort slites ned, særlig i et fuktig klima her i nord. Trevinduer krever mye vedlikehold. Det har økt interessen for vedlikeholdsfrie vinduer i aluminium.

vedlikeholdsfritt vindu

Vedlikeholdsfrie vinduer i aluminium

Med vinduer i aluminium, slipper du unna jobben med jevnlig skraping og maling. Aluminiumsvinduer består fortsatt av karm og ramme i tre, men har en fin aluminiumskledning på utsiden. Innvendig beholder du den tradisjonelle velkjente trerammen. 

Fordeler med aluminiumsbekledning

Et trevindu kledd i aluminium, har to viktige fordeler:

  • De er så og si vedlikeholdsfrie. Man slipper jevnlig skraping, pussing og maling.
  • De er mer slitesterke generelt mot vær og vind. Noe som er spesielt viktig i Norge.
Profiler fra aluminiumsspesialisten SAPA

Vi benytter solide og pene aluminiumsprofiler fra den kjente leverandøren SAPA. Aluminiumskledningen monteres med litt luft mellom trekarmen og aluminiumsprofilen. Skulle det komme regnvann mellom aluminiumprofilen og treverket, så renner vannet ned og ut igjen. Det beskytter vinduene mot blant annet råte.

Farger

Aluminiumsprofilene er som standard hvitlakkert. (bomull) Men leveres også i mange andre farger. Sorte aluminiumsprofiler er en moderne løsning, som er veldig populær. Det er viktig at fargen står i stil med huset ditt. Kontakt oss gjerne for råd om fargevalg. 

Priser

Vedlikeholdsfrie vinduer i aluminium, er noe dyrere enn trevinduer. Men til gjengjeld sparer du tid og penger i form av vedlikehold. Vinduene er også mer resistente mot hardført norsk klima. 

Ingen vindu er helt vedlikeholdsfritt

Det er viktig å huske at ingen vinduer, er helt vedlikeholdsfrie. Har du et fastkarmsvindu med aluminiumsbekledning er du nær. Da må de bare vaskes jevnlig. Har du hengslede vinduer må beslag og hengsler smøres, oljes og justeres ved behov. Men den mest krevende jobben med utvendig vedlikehold slipper man med vinduer i aluminium.

Relevant:   Støydempende vinduer

Er det verdt det?

Vedlikeholdsfritt vindu i aluminium er dyrere enn trevinduer. Men tenk langsiktig ved valg av vinduer. Det har en høyere pris, men langsiktig vil det også kunne lønne seg økonomisk. Fordi du slipper utgifter til maling og annen vedlikehold. Du slipper også jobben, med å skrape og male vinduene. Vinduer i aluminium er også mer for robuste mot nordisk klima.

vedlikeholdsfrie vinduer

Skreddersydd ditt behov

Aluminiumsvinduer skreddersys nøyaktig etter ditt behov. Bruk vårt bestillingsskjema og velg:

  • Vindusvariant
  • Profiltype
  • Lengde og bredde
  • Lukkemekanisme
  • Håndtakstype
  • Sprosser
  • Type glass

Vår prisberegner gir deg så nøyaktig pris på din løsning. Enklere blir det ikke!

Siste artikler:   Vindusprodusent  

Vedlikeholdsfrie vinduer tilpasset norsk klima

Klima er viktig å ta hensyn til ved valg av vinduer. Norge har generelt et værhardt klima, med mye variasjon. Vi har fuktig vår og høst, ofte varme sommere og kalde vintere. Et variert vær, gir ekstra belastning på dine vinduer. Bygningens lokasjon vil også bestemme hvordan klima er. F.eks. så vil en hytte på fjellet, eller en fritidsbolig langs sjøen, være mer utsatt for kulde, vind og fuktighet. Ligger din eiendom værhardt til, er det ekstra hensiktsmessig å benytte vedlikeholdsfrie aluminiumvinduer. Spør oss om råd for valg av vinduer! Vårt kundesenter er åpent mellom 09:00 og 19:00 hele uken. Vi hjelper å finne den beste løsningen for din eiendom.