Hva bør man ta hensyn til ved valg av vindu fra gulv til tak?

Vindu fra gulv til tak er populært. De åpner opp rom, gir rikelig med daglys og bringer natur og hageområder inn i boligen. Men det er også noen ting man bør være obs på!

Det er ikke mye som er bedre enn å stå med kaffekoppen mot vindu om morgenen, og føle naturen inn i stuen. Store vinduer fra gulv til tak er trendy, spesielt i moderne hus i minimalistisk stil. Vinduer bør samsvare boligens arkitektur. I nybolig med rene linjer og store flater, passer store glassflater pent inn. Men det er også noen vurderinger å ta:

  • Valg av vindustype og profil.
  • Vurder oppdeling av glassflaten, hvis vinduene blir veldig store.
  • Hvis man ønsker åpningsmulighet bør man velge vinduer, terrasse eller skyvedører?
  • Sikkerhetsglass er hensiktsmessig og ofte påkrevd.
  • Planlegg for soldemping og solskjerming.
  • Tenk over innsyn og privatsfære.
  • Valg av energiglass.

Valg av vindustype og profil

Er det ikke behov for åpningsmulighet er Fastkarm det vanlige å bruke for vinduer fra gulv til tak. Det ideelt som panoramavindu, fordi det gir best utsyn og lysforhold. Med dens enkle rene linjer, passer det optimalt for boliger i minimalistisk uttrykk. Glattkantet Trend profil anbefales for innramming av glasset rundt vinduene. Fastkarm produseres i store dimensjoner, legg inn dine mål og sjekk prisen.   

vindu fra gulv til tak
Store glassflater gir mer nærhet til natur og uteområder, og tilfører masse dagslys inn i rommene.

Oppdeling av glass i vindu fra gulv til tak

Er det snakk om veldig store flater, bør man vurdere å dele opp med gjennomgående sprosser, eller flere vinduer som monteres karm i karm. Dette for å styrke bærekraften i glasset. Veldig store glassflater er mer utsatt for indre og ytre påkjenninger. Kontakt oss gjerne for spørsmål og veiledning. 

Dører, vinduer eller en kombinasjon?

Ikke alle er klar over det, men spesielt skyvedører kan være et godt alternativ hvis man ønsker åpningsmulighet og glass fra gulv til tak. Passer perfekt ut mot hage og terrasseområder. Da slår man «to fluer i en smekk». Man får hageområdet inn i boligen, og enkel tilgang til uteplassen. Store Fastkarm vinduer benyttes ofte i rom det det ikke er naturlig med tilgang ut, eller i en kombinasjon med skyve eller terrassedører

store vinduer fra gulv til tak
Vinduer fra gulv til tak kan gjerne deles opp med sprosser, eller flere karmer bortover. Det forsterker bæreevnen, og gjør glassene mer robuste.

Siste artikler:   Vindu til funkishus   Vinduer til hus    Rene vinduer        

Sikkerhetsglass for trygghet i hjemmet

Har man vindu fra gulv til tak, anbefales sikkerhetsglass spesielt hvis man har småbarn i hus. Det er også et krav i henhold til TEK 17. Sikkerhetsglass i form av herdet eller laminert reduserer faren for kuttskader og fallulykker, ved støt og kollisjon med glasset. Står vinduene høyt over bakkeplan, reduseres også faren for at glass faller ned, og skader omgivelsene under. Tindevindu leverer sikkerhetsglass til alle våre vinduer, kontakt for spørsmål eller rådgvining. 

Soldemping i glass eller skjerming?

Store glassflater fra tak til gulv utsettes for mye stråling og solvarme. Det kan skape en drivhuseffekt i boligen, og gjøre det ubehagelig klamt og varmt spesielt på sommerstid. Kontinuerlig solstråling vil også kunne gjøre at gulv, møbler og inventar falmer. Soldempende glass er et tynt belegg på innsiden av det ytterste glasset, som holder ute opptil 70 % av all solvarme. Et praktisk alternativ for avkjøling av boligen i sommerhalvåret. Man kan også benytte solskjerming i form av persienner, plisse eller duette – gardiner. Kontakt våre rådgivere, sammen finner vi den beste løsningen for ditt behov.

Innsyn og privatsfære

Man bør være strategisk hvor man plasserer store vinduer fra gulv til tak i huset. F.eks. unngå store åpne glassflater på bakkenivå mot vei eller direkte mot naboer. Det kan være ubehagelig med kontinuerlig innsyn. Store glassflater passer fint mot skjermede hageområder, eller i øvreetasjer hvor man ser ned på omgivelsene rundt. 

Valg av energiglass i store glassflater

Vinduer er et svakt punkt, og står for en stor del av varmetap i boliger. Jo flere og store glassflater man har, desto viktigere er det med riktig valg av energiglass for optimal energieffektivisering. Bør man ha to eller tre lags glass? Kontakt vår Enova godkjente rådgiver, vi hjelper deg å finne løsningen som best optimaliserer strømsparing i hjemmet. 

Få skreddersydde vinduer fra gulv til tak

Hos Tindevindu skreddersys vindusløsninger for din bolig. Med et stort utvalg av fastkarm, åpningsvinduer, balkongdører og skyvedører lages tilpassede løsninger etter dine behov. Dører og vindu fra gulv til tak produseres på mål, med ulike kombinasjons muligheter. Her kan man gjerne kombinere store fastkarm vinduer, med skyvedører og åpningsvinduer. Eller trenger du kanskje bare et stort panorama vindu? Kontakt våre vinduseksperter! Nåes på telefon hele uken mellom 09:00 og 19:00, eller send e – post så kommer vi raskt tilbake til deg.