Hvilke sprosser bør man velge til skyvedør?

Skyvedør med sprosser bryter opp glasset, og gir dørene mer detaljer. Hvilke sprossetyper bør man velge, og hvor man inndelinger bør man ha?

Skyvedører er populært i hus og hytte. Det gir enkel tilgang ut mot veranda og hageområder, og med sine store glassflater bringer det utområdene inn i hjemmet. Det fungerer som vinduer, med utgangsmulighet. Enkelte fortrekker rene glassflater, mens andre ønsker å bryte litt opp med sprosseinndelinger. Hva man bør velge avhenger av ens egne preferanser, og byggets arkitektur. Her er det generelt ingen fasit! Husk at sprosser vil begrense utsikt, og tilførsel av dagslys inn i rommene. Selvfølgelig avhengig av hvor mange inndelinger man velger. 

Valg av type sprosser til skyvedører

Ved valg av typer sprosser til skyvedør, har man tre alternativer: utenpåliggende, Duplex og gjennomgående. Forskjellen på disse er profil og størrelse, samt hvordan de innstalleres i glassene. 

Utenpåliggende er rimelig og enkelt

 • Smart og praktisk
 • Festes på utsiden av glasset med klips
 • Kan enkelt taes av ved vask
 • Tynnere og mindre profilerte enn Duplex og gjennomgående

Duplex sprosser limes på glassene

 • Limes på innsiden og utsiden av glasset
 • Kan ikke taes av ved rengjøring, eller enkelt byttes
 • Gir et sterkere sprosseinntrykk enn utenpåliggende
 • Ekstra avstandsholder for forsterket uttrykk

Gjennomgående gir sterkest uttrykk

 • Glasset skåres opp i mindre glassenheter, mellom legges sprosse i tre
 • Gir det klart sterkeste sprosseinntrykket
 • Ikke praktisk for små ruteinndelinger, men ment for bæring ved deling av større glassflater
 • Leveres i seks cm bredde

Hvilke sprossetype bør man velge?

Utenpåliggende sprosser er et trygt og rimelig valg. Det gir et tynt og pent uttrykk, samtidig som det forenkler rengjøringen. Også veldig fleksibelt hvis man ønsker å bytte ruteinndelingen, disse festes med klips og kan enkelt byttes. Duplex sprosser er for deg som ønsker et mer uttrykksfullt inntrykk enn det utenpåliggende gir. I og med at de er limes på kan de ikke taes av ved vask, eller enkelt byttes. Gjennomgående sprosser er ikke praktisk for små ruteinndelinger, men praktisk for bæring ved deling av større glassflater, f.eks. hvis man skal dele flatene i to. Skal du dele opp glasset i småruter er utenpåliggende eller Duplex anbefalt. Usikker hva du bør velge? Kontakt våre rådgivere på telefon, eller send oss en e – post. Vi kommer raskt tilbake til deg!

skyvedør med sprosser
Man har mange valgmuligheter for inndeling av sprosser til skyvedør. Her har man valgt utenpåliggende sprosser i 12 inndelinger. Men husk jo flere delinger du velger, jo mindre utsikt og tilførsel av dagslys får man.

Siste artikler:  Vindu fra gulv til tak   Vindu til funkishus   Vinduer til hus         

Antall sprosse – inndelinger

Man kan selv velge hvor mange vertikale og horisontale inndelinger man ønsker. Både fire, seks og åtte delinger er vanlig. Man kan også ha færre eller flere. Skyvedører er en del av boligen, prøv å match byggets stil og arkitektur. Husk at jo flere inndelinger man velger, jo mer forringer det utsyn og tilførsel av dagslys. Det er heller ofte ikke pent, hvis rutene blir for små. Kontakt oss gjerne for råd og veiledning.

Bestille skyvedør med sprosser?

Tindevindu forhandler terrasse, folde og skyve – dører til hjem og hytte. Disse produseres på mål, etter kundens spesifikasjoner. Design ditt unike uttrykk med sprosser, frest eller glattkantet profil og ramme i tre eller aluminium. Her kan du også legge ved funksjonsglass som sikkerhetsglass, lydglass og soldempende glass. Av energiglass har vi blant markedets beste, med Energiklasse 1.2 og 1.0. For skyvedører med store glassflater er riktig valg av energiglass viktig, for optimal strømsparingseffekt. Kontakt gjerne våre ENOVA godkjente energirådgivere for råd og veiledning. Fra fabrikken i Ørje i Østfold, produseres og sendes dører direkte hjem til deg, uansett hvor i landet du bor. Kom igang! Se våre dører, legg inn dine mål, prisberegning får du opp automatisk!