Har du fått knust vindu?

Å få knust vindu kan skje oss alle. Glass er et utsatt materiale, som kan bli ødelagt av ulike årsaker. Hva gjør man når vindusglass er sprukket?

Knust vindu kan skje av mange grunner. Uhell under ballspill, steinkasting, innbrudd, eller temperaturforskjeller som fører til termisk brudd. Uansett årsak, er det smart å få fikset så fort som mulig. Her ser vi på:

  • Kan man reparere knust vindu?
  • Bør man bytte hele vinduet eller kun glasset?
  • Hva koster det?
  • Hvilken forsikring dekker sprukket vindu?
knust vindu

Siste artikler:   Hvordan spare strøm i huset   Skifte vindu   Vindu til gamle hus

Kan man reparere knust vindu?

Man kan vell i teorien reparere knuster vinduer, men glassmestere vil anbefale å skifte hele glassflaten. Med arbeidestiden det tar å reparere sprukket glass, er raskere å sette inn et nytt. 

Bør man bytte hele vinduet etter kun glasset?

Om man kun bør bytte glass, eller hele vindusprofilen avhenger av to faktorer:

  • Hvor gammelt vinduet er
  • Type skade på vindu

Har man gamle vinduer, som uansett skal skiftes om noen år, kan det være lurt å skifte hele vinduet. Da slipper man ekstrakostnaden med nytt glass, ved at vinduet uansett skal byttes ut. Et eldre vindu er typisk over 20 år. Du bør også sjekke vinduet for skader og slitasje. Om det f.eks. har råteskader, dårlig funksjonalitet etc. Er vindu forholdsvis nytt, er det anbefalt å kun bytte glass. Type skade på vinduet er også med å avgjøre. Har du fått stein gjennom ruten, og kun glasset er skadet, holder det som regel å bytte glass. Har det vært f.eks. innbrudd, og hele vindusrammen er skadet, må du mest sannsynnelig bytte hele vinduet. 

Pris for skifting av vindu eller glass

Pris for å bytte glass i vinduet, varierer etter størrelse og hvor mange glasslag vinduet har. Vi forhørte oss med en lokal glassmester for et vindu på 1 meter (høyde og bredde), med et lags glass. Der var prisen mellom 1000,- og 2000,- for hele jobben. Men husk det vil variere mellom glassmestere. Innhent tilbud fra flere og sammenlign, for best mulig pris. Pris for å bytte hele vinduet vil variere etter størrelse og type vindu du ønsker. Hos Tindevindu får du f.eks. et moderne Toppsving vindu fra ca. 5000,-. 

Dekker forsikring knust vindu?

Er vinduet sprukket, fordi det er slitt ned og gammelt, dekkes det vanligvis ikke av forsikring. Er vinduet knust grunnet en spesifikk årsak, som ballspill eller innbrudd, kan du være dekket av husforsikring. Hør med ditt forsikringsselskap, hvilke dekning du har.  

Tenk energisparing når du skifter glass

I tider med galloperende strømpriser og høye regninger, tenk energibesparing ved skifting av knust glass. Moderne energiglass gjør boligen mer energieffektiv, du sparer penger på sikt. Her finnes smarte løsninger for både gamle og nye boliger.  Les gjerne mer om energivinduer

Spørr oss om ødelagt vindu

Har du spørsmål rundt knust vindu, eller andre spørsmål angående vinduer? Kontakt oss gjerne! Våre erfarne konsulenter hjelper deg. Kan bistå med råd rundt valg av vindusprofil, type energiglass og tilbehør. Med lang erfaring i bransjen har Tindevindu AS opparbeidet seg solid kunnskap. Vi gir kundene trygghet til å ta riktige valg. Vårt kundesenter er åpent hele uken mellom 09:00 og 19:00.