Er billige vinduer en god investering på sikt?

Å kjøpe billige vinduer på nett, er fristende. Man sparer penger der og da. Men er billig vindu, en god investering på sikt? Svaret kan både være ja og nei!

Flere vindusforhandlere lokker med billige vinduer. Konkurransen om kundene er høy, lave priser er en effektiv måte å tiltrekke seg kjøpere. Men hvilke konsekvenser vil lave priser ha på kvalitet, og levetiden til vinduene. Er billige vinduer en smart langsiktig investering? I artikkelen ser vi på.

  • Hva er et billig vindu?
  • Hvordan definere kvalitet?
  • Billig nå, eller på sikt?
  • Tenk pris og kvalitet ved kjøp
billige vinduer

Siste artikler:   Knust vindu   Hvordan spare strøm i huset?   Bytte vindu

Hva er et billig vindu?

Man har typisk tre prisnivåer (med variasjoner seg imellom):

  • Lav
  • Medium
  • Høy

Billige vinduer er den laveste prisklassen. Vi tar eksempel med Toppsving, en av de mest populære variantene. Utifra vurdering av forhandlere med lavest pris, ligger et billig Toppsving vindu på fra ca. 2000,-. Medium pris ligger på fra ca. 3500,-. Høy pris fra ca. 4500,-. Du vil fort kunne spare noen tusenlapper på å kjøpe det billigste vinduet. Merk dette er et ca. prisestimat, som vil variere mellom ulike vindustyper, størrelse og tilbehør. 

Ikke se deg blind på pris

Kunder lar seg lett friste av lave priser. Det føles deilig, å gjøre et godt kjøp! Men hva med kvaliteten på vinduet man kjøper? I tillegg til pris, bør kvalitet være en faktor i kjøpsbeslutingen. Det er dumt å kjøpe billig, for så å oppleve et utilfredstillende produkt. Balanser mellom pris og kvalitet, ved valg av vinduer.   

Hva er et kvalitetsvindu?

Kort forklart solide materialer og godt håndverk, er grunnlaget for høy kvalitet. Et kvalitetsvindu har solid rammeverk, god funksjonalitet og varer lenge. En utfordring når man kjøper vinduer på nett, er å vurdere kvalitet. Man kan ikke prøve ut produktet før kjøp. Hvordan skal man da vurdere kvaliteten? To enkle variabler hjelper ved vurdering:

  • NDVK godkjenning – Godkjenning fra Norsk Dør og Vindus – kontroll tilsier at forhandler oppfyller strenge tekniske krav til produksjon og kvalitet på sluttprodukt.  
  • Gode garantier – Solide garantier, som f.eks. 20 års garanti mot råte, hentyder at forhandleren er trygg på sine vinduer. 

Bruk disse variablene for vurdering av kvalitet. Vær skeptisk til kvaliteten hos forhandlere som ikke kan vise til NDVK godkjenning, eller gode garantier.

Relevant:  Får man kjøpt best og billigst vinduer?

Billig nå, eller på sikt?

Selv om det føles behagelig å spare penger i nuet, hjelper det ikke hvis det blir dyrere på sikt. Det er risiko når kun pris er bestemmende for kjøp. Lavkvalitets – vinduer har kortere levetid, og må byttes oftere. Man har også mest sannsynnelig ikke garantier, som sikrer mot råte og fuktighet. Risikoen er da at billige vinduer, blir dyrere på sikt.  

Energisparing et viktig moment!

I tider med høye strømpriser, tenk energisparing ved valg av vinduer. Da sparer man penger på sikt. NDVK godkjenning kontrollerer vinduer for luftlekkasje og beregning av U – verdi. Ved kjøp av NDVK godkjente vinduer, er du trygg på vinduenes energieffektivitet.

Tenk pris og kvalitet ved kjøp

Vår anbefaling tenk pris og kvalitet ved kjøp. Da gjør du et godt kjøp nå, samtidig som du sparer penger på sikt. Og ja, du får kjøpt kvalitetsvinduer til rimelige priser. Tindevindu AS selger rimelige vinduer til høy kvalitet. NDVK godkjenning og solide garantier, sikrer kvaliteten og gir trygghet for fremtiden. 

Spørr oss om billige vinduer og kvalitet

Vi i Tindevindu er opptatt av at du skal få rimelig pris, til høyest mulig kvalitet. Bistår med veiledning, slik at du oppnår den beste løsningen, for ditt budsjett. Spørr oss om råd for hvordan best balansere kvalitet og pris, det gir gevinst på kort og lang sikt. Våre hyggelige konsulenter hjelper deg gjerne. Vi er tilgengelig på telefon hele uken mellom 09:00 og 19:00.