5 tips ved kjøp av nytt vindu

På jakt etter nytt vindu? Ved litt forarbeid og god planlegging, får du kvalitetsvinduer til rimelige priser. 

Å kjøpe vinduer, er en høy investering for mange. Vinduer skal vare lenge, bruk derfor tid på planlegging, slik at du blir fornøyd. Tindevindu har i mange år hjulpet kunder å finne perfekte løsninger etter behov. Her er fem gode tips ved kjøp av nytt vindu:

 1. Tenk hvilke funksjoner vinduene bør ha.
 2. Husk estetisk uttrykk, men ikke bli for kreativ.
 3. Velg kvalitet og holdbarhet.
 4. Sammenlign priser hos flere forhandlere.
 5. Mål opp nøyaktig før bestilling.
nytt vindu
Vinduer skal vare lenge. Planlegg derfor før kjøp.

Siste artikler:   Å velge beste vinduer   Spare energi hjemme   Levetid på vinduer

Bestem funksjoner vinduene skal ha

Vurder hvilke ønskede funksjoner vinduene skal ha. Skal de:

 • Være enkle å vaske – Da kan Toppsving være en god løsning.
 • Være selvvaskende – Velg selvrensende glass. 
 • Fungere som pyntevindu – Da kan fastkarm som gir best naturlig lys, være et godt valg.
 • Være vedlikeholdsfrie – Gå for aluminiumsbekledning rundt rammen.
 • Dempe utendørsstøy støy – Velg lyddempende glass.
 • Ha god energieffektivitet – Velg energivinduer. 

Tenk estetisk uttrykk, ikke vær for kreativ

Nytt vindu fåes i mange stiler. Det er viktig at de estetisk passer boligen. Har du et tradisjonelt eldre hus? Gå for klassiske vinduer, gjerne med profilert ramme og sprosser. Har du et moderne hus, eller funkisbolig? Velg moderne stilrene vinduer, med glatt profil. 

Et «touch» av det moderne og klassiske

Man kan også balansere mellom det moderne og klassiske. F.eks. med glatte profiler og sprosser, eller profilerte profiler, uten sprosser. Men ikke bli for kreativ! Husk at boligen kanskje skal selges en dag, da er det greit med en balansert løsning de fleste liker. 

Velg kvalitet, husk vinduer skal vare lenge

Vinduer er en stor investering for mange, og bør vare lenge. Derfor velg solide vinduer, med lang levetid. Å prioritere pris fremfor kvalitet vil fort «koste mer enn det smaker» hvis vinduene må byttes ofte. Billige vinduer blir fort billig på kort sikt, men dyrere langsiktig. 

Å bedømme kvalitet ved kjøp av nytt vindu

Å vurdere kvalitet før kjøp, er ikke så lett. Man er ofte prisgitt hva forhandlerene sier. Kjøper man over nett, kan man heller ikke teste dem i forkant. Man kan vanligvis stole på det forhandlere sier, men det er alltid greit å ha noen kvalitets – indikasjoner:

 • Sjekk om vinduene er NDVK godkjent – Norsk dør- og vinduskontroll et kontrollorgan som stiller strenge krav til materiale og produktsjonskvalitet på vinduer.
 • Solide garantier – En forhandler med gode garantier, er trygg på sine produkter. Jo bedre garantier, jo større sannsynnlighet for kvalitet. Gode garantier, gir også trygghet ved kjøp.

Sammenlign pris, for best kjøp

Sammenlign priser hos forhandlere, som tilfredstiller kvalitetskravene. Klikk innom flere tilbydere, legg inn dine mål, pris kommer opp automatisk. Uansett kjøp av varer eller tjenester, er det smart å kjøre prissammenligning. Da unngår du de aller dyreste, og aller billigste. Sannsynnligheten øker for et godt kjøp.

Mål nøyaktig før bestilling

Før du bestiller, er det viktig med riktige mål. Nye vinduer koster litt, bruk derfor tid på å få dette nøyaktig.

 • Trinn. 1 – Fjern lister og utforinger, da ser du bedre karmmålet på vinduet
 • Trinn. 2 – Mål fra ytterkant til ytterkant på vinduskarmen Bredde * Høyde
 • Trinn. 3 – Kontrollsjekk målene, mål flere ganger
 • Trinn. 4 – Skriv målene ned

Les mer om hvordan måle vinduer.

Snakk med oss for nytt vindu

Det er ikke alltid lett å vite hvilke type vinduer, profiler og tilbehør man skal velge. Bør man gå for sidehengslede, eller toppsving? Bør man velge energiklasse 1.2 eller 1.0 for best energieffektivitet? Ser vinduene best ut med eller uten sprosser? Våre erfarne konsulenter hjelper deg med alt rundt vindusvalg, både det funksjonelle og utseendemessige. Våre vinduer er NDVK godkjent, med solide garantier. Ring oss hele uken mellom 09:00 og 19:00. Vi hjelper med et rimelig nytt vindu, du blir fornøyd med.